به گزارش روابط عمومی دفتر امام جمعه شهرستان قدس،گردهمایی مسئولین هیئات مذهبی ،طلایه داران امر به معروف و نهی از منکر در مصلی بزرگ شهرستان قدس برگزار شد در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین جوکار از رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و شورای هیئات مذهبی بابت برگزاری جلسه و همچنین از رئیس اداره اوقاف بابت کمک به هیئات مذهبی و برگزاری نمایشگاه عاشورایی و عرضه محصولات فرهنگی در امامزاده حضرتین (ع)تقدیر و تشکر نمود.
در ادامه وی بیان کرد:خدا را شاکرم که توفیق درک محرم دیگری را به ما عنایت فرموده است،این ماه همان ماهی است که امام رضا(ع)فرمود: پدرم موسی ابن جعفر وقتی وارد ماه محرم می شد بر چهره پدرم دیگر خنده دیده نمی شد.امام رضا(ع)به ریان ابن شمیم فرمود که اگر می خواهی گریه کنی محور گریه و حزن و اندوه و ماتم را سالار شهیدان حسین (ع)قرار بده .
وی در جمع هیئات مذهبی بیان کرد:هیئت داری کار ارزشمندی است ،اینکه انسان توفیق پیدا کند و خدمتگزار سیدالشهداء باشد و اسم خودش را غلام و خادم آستان شهیدان قرار بدهد این خیلی ارزشمند است،خوشا به حال شما عزاداران سیدالشهداء،که کاری میکنید که سیدالساجدین انجام داد،برگزاری مجالس روضه ، برگزاری مراسم ذکر و یاد اهل البیت کار ائمه (ع) بود و خودشان هیئت داری می کردند.
همچنین حجت الاسلام والمسلمین جوکار امام جمعه شهرستان قدس توصیه ها و بایسته هایی را برای هیئات مذهبی بیان کردند:وی گفت:اولین مرحله قدردانی و قدر شناسی از این نعمت عظمی است مرحله دوم:کادرسازی و جوان گرایی و انتقال تجربیات به جوان ها است،وی افزود: به شما می گویند پیر غلام و پیر کنیز یعنی شما پیر این راه هستید و در مجالس اهل البیت(ع)موهای خود را سفید کرده اید و حالا باید این مسیر را به جوان ها آموزش دهید،همانطور که پدران شما این راه را به شما سپردند شما نیز باید جوان ها را در کنار خود بگمارید ،دست جوان ها را بگیرید و وارد صحنه هیئت داری و مدیریت و خادمی هیئت بکنید.
وی گفت:در بیانیه گام دوم نیز رهبر انقلاب محور همه کارها جوان ها را می دانند و می فرمایند این راه طولانی که باید طی شود توسط جوان ها طی شدنی است البته با نگاه به گذشته و استفاده از تجربه پیران با تجربه،صحنه کربلا نیز صحنه حضور جوان ها بود جوان ها در کربلا نقش محوری داشتند.بیش از ۴۰ جوان و نوجوان در صحرای کربلا به شهادت رسیدند و از این تعداد ۱۸ نفر از بنی هاشم بودند،در زمان معاصر هم انقلاب اسلامی را جوان ها رقم زدند و خود جوان ها حفظش کردند و ۸ سال در مقابل دشمن ایستادگی کردند،و هم اکنون نیز جنگ با داعش را جوان ها بردند بنابر این به جوان گرایی در هیئت ها به عنوان یک اصل مهم نگاه کنید.
در ادامه وی بیان کرد:مرحله سوم برنامه ریزی برای کودکان و نوجوانان است،ما در بعضی جاها نسبت به کودکان و نوجوانان غفلت می کنیم ،در زمان رسول خدا(ص)در مسجد پیغمبر جایی بوده به نام روضه الاطفال یعنی مهد کودک و امروز نیز ما مساجد و هیئاتمان باید باید جایی برای نگهداری و آموزش کودکان داشته باشد.
وی افزود:مرحله چهارم همگانی بودن و پر جاذبه بودن است بدین معنی که هیئت متعلق به همه است،همانطور که سیدالشهداء(ع)متعلق به همه است ،نگوییم هیئت فلانی ها یا فلان جایی ها ،خط کشی نکنیم و حد و مرز برایش درست نکنیم ،سیدالشهداء(ع)یک چهره بین المللی و فراجناحی و فراقومی و فرا مذهبی است.
وی بیان داشت :پنجمین مرحله سیاسی و انقلابی بودن هیئت ها است،اصل حرکت سیدالشهداء(ع)یک حرکت سیاسی بود و انقلاب سیاسی کردو امروز ملت ایران و جبهه مقاومت مدیون سیدالشهداء(ع)هستیم .
وی گفت:ششمین مرحله رعایت حجاب و عفاف در عزاداری هاست،ما باید حرکت زینب کبری(س)را تشریح کنیم و سرلوحه قرار بدهیم و بدحجابی در هیئت را مدیریت کنیم.
در ادامه وی بیان داشت:هفتمین مرحله اهمیت دادن به نماز اول وقت است ،در اهمیت نماز اول وقت همین بس که اولین جمله ای که در زیارتنامه سیدالشهداء میخوانی این است: (قد اقمت الصلاه)تو نماز را برپا کردی،در معرکه ی جنگ و گرمای شدید و در زیر تیر باران نماز اول وقت اقامه کردند.
وی افزود:نکته هشتم اهمیت به شعور حسینی در کنار شور حسینیو روحانی بودن هیئت هاست،نکته نهم :جلسات باید جاذبه داشته باشد و دافعه نداشته باشد ،با نوع عزاداری و صدای بلندگوها باعث آزار و اذیت همسایه ها نشویم و دافعه ایجاد نکنیم.
وی گفت:نکته دهم وجود مراسم محوری در ماه های محرم و صفر است به گونه ای که در همه روزها اینگونه مجالس برپا باشند.